Stagiair UX & Visual Design

Omschrijving

Hoe ziet een dag als Stagiair UX & Visual Design bij Snappet eruit?

Tussen 09.00-10.00 komen je meeste collega’s binnengelopen, je pakt een goede bak koffie en je groet je collega’s. Begin je graag vroeg dan kan dat ook maar dan moet je wel zelf het koffiezetapparaat aanzetten. Wat wij belangrijk vinden is dat je in met een goed humeur naar het werk komt en wat je ‘s ochtends voor kleding en schoenen hebt aan getrokken maakt ons niet uit, zolang jij je maar lekker voelt. Eenmaal op kantoor aangekomen staat er een volle dag vol creativiteit voor je klaar!

 

Wat ga je bij ons doen?

De werkzaamheden verschillen van het verbeteren, bedenken en uitwerken van nieuwe functionaliteiten binnen ons product tot het onderzoek doen naar ‘best practices’. We werken met een multidisciplinair top team aan een dashboard omgeving voor leraren om les te geven, de klas te monitoren en de leerlingen te analyseren. Ook hebben we hiernaast een app die kinderen gebruiken om de opgaves in te maken en een eigen opgavebouwer waarin auteurs de opdrachten voor de kinderen in bedenken en ontwerpen. Dit allemaal wordt gezien en gebruikt door duizenden basisschoolleerlingen en leraren... En daar zou jij aan kunnen meewerken!

 

We verwachten uiteraard een creatief persoon en je zal in diverse werkzaamheden, denk hier aan interface- (visual en/of interaction design), motion- en print design of een combinatie van allen, nauw samenwerken met andere visual en interaction designers. Je zult met hun regelmatig kunnen sparren om tot de mooiste en uiteraard beste ontwerpen te komen. Hiernaast heb je ook nog eens tijd om te werken aan je eventuele eigen opdracht(en) vanuit school.

 

En hoe zit het met de begeleiding?

Je zult begeleid worden door onze Senior UX Designer wie al meer dan 7 jaar werkzaam is in de design-wereld als interface designer, illustrator en game designer. Hij zal nauw betrokken zijn tijdens de volledige stageperiode.

Vereisten

Wat vragen we van jou?

  • Je bent een creatief van top tot teen en je doet niks anders in je vrije tijd dan mooie (maar ook goed werkende) dingen maken. (Je mag uiteraard ook wel andere hobby’s hebben hoor!).
  • Je hebt ervaring met het ontwerpen van interfaces, motion, en/of print.
  • Je werkt in een multidisciplinair team dus goede communicatie is belangrijk;
  • Je hebt passie voor web technologie; Digital zit in je DNA.
  • Photoshop, Illustrator, Sketch, InVision, Axure en/of andere grafische tools hebben voor jou geen geheimen meer.
  • Je hebt een online portfolio met werk waar je trots op bent. Of het nou schoolopdrachten zijn of werk vanuit eigen opdrachtgever. Show us!
  • Je hebt een goed beeld van waar je je verder in wilt verdiepen en waar je passies liggen.
  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
  • En het allerbelangrijkste: je moet net als iedereen bij Snappet streven naar drastische verbetering van het leerresultaat van kinderen.