Teamleider Training & Coaching

Omschrijving

Snappet is op zoek naar een duizendpoot met uitstekende coachende leiderschapskills die zijn/haar hand niet omdraait voor het managen van veranderingen en kennis van het basisonderwijs in de breedste zin van het woord. Kom jij ons team versterken?

 

Ruim 2800 scholen werken momenteel met Snappet, dit aantal neemt maandelijks flink toe. Wij willen de leerkrachten die Snappet gebruiken daar op de juiste manier in begeleiden om betere leerresultaten te behalen. Daarom biedt Snappet alle leerkrachten, intern begeleiders en directeuren – naast een goede training – persoonlijke coaching. Zo kan iedereen in zijn/haar eigen tempo verder leren en samen met de coach naar zijn/haar doel met Snappet toewerken. Het traject wordt toegespitst op de persoonlijke ontwikkeling.

 

De functie:

Je gaat werken vanaf ons kantoor in Utrecht. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van het team en bent de oren en ogen in het veld om kansen te signaleren. 

 

Leerkrachten die met Snappet werken plannen zelf een gesprek in als zij behoefte hebben aan coaching. De Trainer/Coaches bellen de leerkrachten dan op het afgesproken tijdstip. Er wordt uitgelegd wat de coaching inhoudt, geïnventariseerd wat de behoefte van de leerkracht is, en aan het eind van het gesprek worden concrete leerpunten afgesproken en een vervolgafspraak gemaakt voor over 3-4 weken. De coachingsgesprekken duren 30 minuten en een gemiddeld traject bestaat uit 3-5 gesprekken. Op een gemiddelde werkdag spreken de teamleden zo’n 10-15 leerkrachten. 

 

Naast de coaching, gaan Trainer/Coaches twee dagdelen naar scholen in het hele land om groepen leerkrachten te trainen. Zij geven verschillende soorten trainingen: basistraining en verdiepingstraining. In de basistraining leren leerkrachten de basisvaardigheden van het werken met Snappet. In de verdiepingstraining wordt dieper ingegaan op het gebruik van Snappet en gaat de groep aan de slag met werkvormen. Voor intern begeleiders en schooldirecteuren worden speciale IB-trainingen gegeven. 

 

Naast het teamleiderschap geef je zelf ook training en coach je leerkrachten. Je deelt bevindingen en adviezen met het team dat bestaat uit ongeveer 9 enthousiaste leerkrachtcoaches en trainers. Daarnaast word je ondersteund door een planner en werk je intensief samen met de verantwoordelijke voor klantcommunicatie.

Vereisten

Dus:

  • Ben je didactisch/onderwijskundig onderlegd en heb je ervaring met leidinggeven? Heb je aantoonbare ervaring in het aansturen van verandermanagement? 
  • Kun je gemakkelijk schakelen tussen de rollen coach, leider en manager en hierbij altijd het einddoel, het verbeteren van leerresultaat, in gedachten houden?
  • Ben je ondernemend en heb je aantoonbaar affiniteit met innovatie in het onderwijs? 
  • Ben je een motivator en word je enthousiast van mensen een stapje verder helpen en kun je een aanpak op maat leveren door goed te luisteren en mee te denken?
  • Heb je passie voor het onderwijs en wil je leerresultaat helpen verbeteren?
  • Ben je per direct beschikbaar?
  • Woon je centraal in het land en ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar?

Heb je bovenstaande vragen positief beantwoord en ben je heel enthousiast, reageer dan snel.

 

Voor meer informatie over Snappet: kijk op www.snappet.org

 

Acquisitie door externe recruiters wordt niet op prijs gesteld!