Vakcoördinator Taal

Omschrijving

Snappet is op zoek naar een Vakcoördinator Taal. Kom jij ons team versterken?

 

De leerresultaten van kinderen verbeteren, daar draait het bij Snappet om. Daarom ontwikkelen wij slimme lesstof en software die leerkrachten en kinderen in staat stelt om de beste resultaten te behalen. Onze software wordt in Nederland, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten op meer dan 2.800 scholen en door meer dan 250.000 leerlingen gebruikt. We hechten waarde aan continue verbetering van onze producten om deze scholen en leerlingen optimaal te kunnen ondersteunen. Alleen de beste mensen kunnen ons daarbij helpen.

 

Voor de functie van Vakcoördinator Taal is Snappet op zoek naar een daadkrachtige onderwijskundige met een passie voor en ervaring met innovatie en ontwikkeling van lesstof voor de Nederlandse taal in het basisonderwijs.

 

De functie

Als vakcoördinator ben je verantwoordelijk voor de lesstof voor de taalvakken voor het basisonderwijs, die Snappet aanbiedt in Nederland. Vanuit jouw rol streef je naar de allerbeste kwaliteit en verhoog je daarmee het leerresultaat van leerlingen. Het gaat hierbij zowel om de ontwikkeling van geheel nieuwe lesstof als de continue verbetering van bestaande lesstof.

 

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn de volgende:

 

  • De kwaliteit van de lesstof: het doel is hierbij leerresultaten te verbeteren. Dit bereik je onder andere door onderzoek, het inzetten van eigen vakinhoudelijke expertise, het inschakelen van vakspecialisten, het ontwikkelen van leerlijnen en het maken van goede nieuwe lesstof en continue verbetering van bestaande lesstof.
  • Innovatie: het signaleren van kansen om leerresultaten te verbeteren en deze vertalen naar succesvolle lesstof is cruciaal in deze functie. Hierbij maak je gebruik van de laatste inzichten op gebied van didactiek en de mogelijkheden van nieuwe technologie.
  • Projectmanagement: als vakcoördinator ben je verantwoordelijk voor het projectmanagement om lesstof te ontwikkelen. De lesstof moet binnen kwaliteitseisen, op tijd en binnen budget worden opgeleverd.
  • Team management: je hebt de hiërarchische verantwoordelijkheid over de teams van redacteuren en auteurs die aan de lesstof van Snappet werken. Deze teams stuur je aan op dagelijkse basis en coach je ook in hun eigen ontwikkeling.

Vereisten

Wij vragen:
Je hebt een taalkundige en/of onderwijskundige achtergrond.

  • Je hebt ruime kennis en ervaring met het onderwijs van de Nederlandse taal. en inzicht in leerlijnen. Bij voorkeur op gebied van het primair onderwijs.
  • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van lesmaterialen.
  • Je hebt ervaring met team en projectmanagement.
  • Je neemt initiatief voor lange termijn ontwikkeling én bent pragmatisch ingesteld.Je hebt affiniteit met innovatie in het onderwijs en wilt leerresultaten verbeteren.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring.
  • Je bent 32 – 40 uur beschikbaar en woonachtig binnen een redelijke reisafstand naar de stad Utrecht.

Ben jij de enthousiaste vakcoördinator Taal die wij zoeken? Reageer dan snel op deze vacature!